1. Home
  2. Thee
  3. Maté, Paraguayaanse drank

Maté, Paraguayaanse drank

Tags: Mate, Paraguayan drink

Mate is een drankje met veel cafeïne gemaakt van de bladeren en scheuten van de Paraguayaanse hulst, een wilde plant in Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay.

Mate verscheen in Zuid-Amerika. In de zestiende eeuw maakten de veroveraars van Latijns-Amerika, de conquistadores, kennis met deze drank en brachten deze naar de Oude Wereld. Mate werd verbouwd op het grondgebied van Argentinië, de verkoop ervan aan Europa, evenals de verkoop van crèmes en balsems op basis van de plant, was zeer winstgevend. De mode voor mate verdween echter samen met de Jezuïetenorde. Die de leveringen uitvoerde. De drank werd in 1822 herontdekt door de botanicus August Saint Hilaire.

37 

Outstanding Customer Service

Full Transparency

Lightning-Fast Shipping
Credit and Debit Cards Accepted

Nuttige eigenschappen

Mate bevat een enorme hoeveelheid vitamines, sporenelementen en andere nuttige stoffen. Het bevat vitamines A, B, C en E, magnesium, fosfor, ijzer. De xanthines en tannines in de mat helpen het zenuwstelsel te versterken, geven energie en verhogen de stressbestendigheid. Nicotinezuur en pantotheenzuur verbeteren de stofwisseling. Mate desinfecteert, helpt bij wondgenezing, verlaagt de bloeddruk en verlaagt het cholesterolgehalte.

Toepassing

Er is een aparte traditie voor het zetten en drinken van mate. De mate wordt gedronken uit een kalebas, een speciale afgeronde container gemaakt van pompoen, en met behulp van een bombilla buis, een metalen of houten buis met een filter die het gras niet in de mond laat. Eerst wordt een derde van de droge theebladeren in de kalebas gegoten, daarna wordt de container geschud en lichtjes bevochtigd met water. Het water moet drinkbaar, gezuiverd, zacht zijn en een temperatuur van 80 graden bereiken. Pas in dit stadium wordt de bombilla erin gestoken en wordt het water volledig in de kalebas gegoten. Na 2 minuten kan de mate worden gedronken door er tot 9 keer kokend water aan toe te voegen. Ze beginnen met het drinken van mate vanaf de onderkant. De zet moet worden veranderd bij de minste bitterheid in de drank. Sterke mate heeft een scherpe smaak met een licht zoete nasmaak. Het wordt aanbevolen om een schone drank te drinken, maar soms worden er suiker en honing aan toegevoegd.

Mate wordt gebruikt voor ziekten van het maagdarmkanaal, hoge bloeddruk, alcohol- en nicotine verslaving, evenals een verscheidenheid aan ziekten die immuunstimulatie en het tonische effect van de drank vereisen. Bij mannen verhoogt mate het niveau van potentie.

Weight1000g, 100g, 300g, 500g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Maté, Paraguayaanse drank” te beoordelen

YOU MAY BE INTERESTED IN…